tisdag 6 november 2007

Dagens mat

Frulle: sesammjölk, macka med smör
Lunch: broccollisoppa med hummusmackor, äpple och clementiner
Middag: nudelsoppa med tofu
Dessutom slank det ner en kopp kaffe med komjölk och en ickevego chokladbit. Bestämt mig för att inte tappa modet pga det, men förstår inte varför jag har så svårt att äta helt vegant? Andra verkar bara bestämma sig och sen går de aldrig mer tillbaka till vegetariska grejer...

måndag 5 november 2007

Asiatisk shopping

Jag var förbi en sån där liten söt asiatisk livs häromdan och fyndade lite. Borde gå dit oftare - det är så billigt! Hittade två sorters risnudlar, en massa tofu och sen en vegetarisk woksås, stod på hyllan som "vegetarisk oyster sauce". Så igår blev det nudelwok med tofu både till lunch och middag, och ikväll blir det nog min nya vardagsrätt nudelsoppa.
Och ja, sen kanske jag borde hitta på nåt annat att äta som inte inkluderar risnudlar innan jag lessnar alltför mycket på det.

torsdag 1 november 2007

November = vegan

Nej nu måste jag rycka upp mig. Har blivit en helt ickeveganmånad nu, varit bortrest och haft massa vänner boende hos mig och då har jag inte orkat hålla mig till nåt veganätande. I och med att de flesta av mina vänner är köttätare så är det nog så krångligt att jag är vegetarian så då ger jag liksom upp.

Men nu är det november och jag känner mig trött och fet efter senaste tidens latte-ostmacke-glass-orgier så nu är det lika bra att satsa! En månad strikt vegant och lite motion på det. Kommer bli snygg och fräsch lagom till jul. Fast det är så jäkla tradigt att inte känna några andra veganintresserade, orkar inte ta tag i det nu, får bli efter jul när jag är klar med pluggandet och inte behöver sitta hemma vid böckerna hela dagarna. Läser andras veganbloggar för inspiration men behöver lite mänsklig kontakt också! Har inte så många läsare här, men nån som vet några sjysta veganföreningar där det inte bara är 16-åriga djurrättsaktivister? Inget ont om dem, men jag känner mig inte riktigt hemma i den genren....